News Flash:

Idei de retete cu resturi de carne

8 Iulie 2014
6472 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Weekendul a trecut, dar tu ai frigiderul burdusit cu micii, carnaciorii si fripturile pregatite la gratar si nu stii ce sa faci cu ele? Iata cateva moduri interesante care te ajuta sa transformi resturile de preparate la gratar in noi delicii spectaculoase in bucatarie!

1. Shaorma
Si, daca nu ai mai mancat de mult timp o shaorma buna si ti-e pofta de acest preparat oriental, nu da fuga la prima rotiserie din zona. Resturile de friptura de miel, berbecut, porc sau pui pot fi transformate in ingredientul principal dintr-o shaorma homemade, alaturi de cativa cartofi prajiti, muraturi, salata verde si bineinteles, sosuri de maioneza si ketchup.

Gateste si Reteta de shaorma cu sos de iaurt.

2. Sandvisuri
Bucatile de pui sau de porc la gratar se pot transforma in sandviciuri aromate si gustoase pentru pachetul de pranz de la birou sau pentru orice gustare din timpul zilei. Combina carnea cu legume proaspete - rosii, castraveti, salata verde - si prepara un dressing delicios din ulei de masline, avocado si otet balsamic, apoi asambleaza sandviciurile si bucura-te de un gust inedit.

3. Pizza
Pizza este preparatul care poate ingloba aproape toate tipurile de resturi de fripturi preparate la gratar. Indiferent ca sunt de porc, miel sau pui, fripturile se pot transforma cu succes in toppinguri pentru o pizza originala, dar extrem de savuroasa. Poti adauga chiar si carnaciori sau mici printre toppingurile alese pentru pizza din resturi de gratar.

4. Paste
Daca printre resturile de gratar se gasesc pulpe dezosate, piept de pui sau chiar carnaciori, ii poti folosi cu succes pentru prepararea unui sos aromat pentru paste. Aromele preparatelor la gratar vor oferi un gust inedit sosului de paste, care poate sa inglobeze si rosii, dovlecei, ciuperci si alte legume, dar si condimentele tale preferate.

Gateste si Spaghete cu sunca si sos de usturoi.

5. Salata
Bucatile de carne slaba - pui, curcan etc. - pot fi consumate si reci, de aceea, sunt taman bune sa fie adaugate in salate, alaturi de legume proaspete si condimente parfumate.

6. Tochitura
Carnita bine afumata si fripta pe gratar, berbecutul savuros si carnaciorii aromati se pot transforma rapid si cu succes intr-o dementiala tochitura, ajutandu-te astfel sa folosesti absolut toate resturile ramase de la gratarul facut la iarba verde. Taie carnaciorii si carnea bucatele, prajeste-le in putin ulei, condimenteaza-le, adauga boia, sos de rosii, usturoi si alte ingrediente preferate, apoi serveste tochitura cu mamaliguta calda.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete carne paste carne retete rapide retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1789 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027596 (s)