News Flash:

Iaurturile din comert, o bomba calorica!

23 Septembrie 2013
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
Doi experti in nutritie au dat o raita printr-un supermarket si au analizat produsele de pe rafturi pentru New York Times. Care sunt alegerile lor si ce produse nu recomanda sub nicio forma, citeste mai jos.

Michael Pollan si Michael Moss sunt experti in nutritie recunoscuti. Ei s-au plimbat printre rafturile unui supermarket si au discutat despre capcanele producatorilor de alimente si despre alimentele pe care le poti pune fara probleme in cosul de cumparaturi.

Iata cateva dintre concluziile lor:

Legumele congelate sunt o alegere excelenta si sigura.
E mai important sa mananci legume obisnuite decat sa nu mananci deloc, pentru ca nu ti le permiti in varianta organica.

Atentie mare la iaurturi. Cele mai multe dintre ele au forte mult zahar. Expertii au analizat un sortiment organic care avea mai mult zahar decat o cutie de Cola. Michael Pollan a explicat si de ce exista atat de mult zahar in iaurturi: "Am intrebat odata un producator de iaurturi de ce nu face si produse cu mai putin zahar. Mi-a raspuns ca este nevoit sa puna mult zahar pentru ca daca nu o face, va vinde mult mai putin decat ceilalti din industrie. Daca competitorul tau pune mai mult zahar, vinde mai mult."

Desi atmosfera pare foarte pasnica in supermarket, producatorii de alimente duc niste lupte foarte mari ca sa ajunga in stomacul consumatorilor.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

michael pollan michael moss
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1671 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023361 (s)