News Flash:

Iata un aluat extraordinar pentru cozonac - Cum sa-i faci gingasi, dulci si moi - Reteta e foarte veche, din Alexandria

16 Martie 2017
11136 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2.5 kg faina
1 litru lapte batut
450 gr unt
1 kg zahar
10 oua + 3 galbenusuri
1 lingurita sare
140-150 gr drojdie proaspata
cca 200-250 gr stafide trecute prin apa foarte fierbinte
2-3 pachetele zahar vanilinat
2-3 linguri coniac

Mod de preparare:

1. Mixeaza usor galbenusurile si ouale.
2. Taie untul in cubulete.
3. Amesteca ouale cu untul, laptele cald si drojdia.
Acopera si lasa mixul intr-un loc mai caldut, peste noapte ori pentru 8-12 ore.
4. A doua zi adauga faina, sarea, zaharul vanilinat, stafidele si coniacul.
Framanta putin aluatul moale, apoi acopera-l si lasa-l sa creasca.
5. Dupa ce si-a dublat volumul, pune-l in forme unse cu ulei. Ai grija sa le umpli pe trei sferturi.
6. Mai tine cam 30 de minute cozonacul in forme, apoi baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cozonac pufos reteta cozonac
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1700 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013536 (s)