News Flash:

Iata secretele unui aluat reusit. Ce trebuie sa faci pentru a avea un aluat perfect

12 Aprilie 2019
3103 Vizualizari | 0 Comentarii

Iata secretele unui aluat reusit. Ce trebuie sa faci pentru a avea un aluat perfect!

1. Adaugati mereu in aluat amidon de cartofi diluat – placintele si chiflele vor fi pufoase si moi pana a doua zi. Regula generala este aluatul pufos si dospit: faina trebuie cernuta fiindca astfel se inlatura impuritatile si se imbogateste cu oxigen.
2. In orice tip de aluat, cum este cel pentru placinte, clatite, paine, blinele (exceptie fac: aluatul pentru coltunasi, foietaj, fiert, sfaramicios) se adauga la jumatate de litru de lichid – o mana de gris (aproximativ o lingura cu varf). Calugaritele ne-au invatat: “Inainte cea mai calitativa paine se cocea din faina cu multe cereale. Aceasta era proaspata si pufoasa mult timp.

3. Astfel de faina nu se mai gaseste. Acum adaugati o mana de gris si veti avea mereu bucate coapte frumoase”. Este un sfat valoros.
4. In afara de lapte, adaugati in aluat apa minerala. Dizolvati o lingurita de bicarbonat de sodiu in jumatate de pahar de apa si stingeti-l cu acid citric sau otet. Produsele de patiserie vor arata extraordinar, vor fi pufoase chiar si a doua zi.

5. Evitati aerul rece cand faceti aluatul, deoarece acesta va provoca formarea unei cruste groase pe placinta.
6. Cand framantati aluatul dospit, folositi toate ingredientele calde sau la temperatura camerei, deoarece produsele din frigider incetinesc cresterea aluatului.

7. Pentru produsele cu drojdie, lichidul trebuie sa fie incalzit mereu pana la temperatura de 30-35ºС, fiindca ciupercile de drojdie in lichidul cu o temperatura mai ridicata sau scazuta isi pierd activitatea.
8. Trebuie sa aveti mainile uscate cand adunati aluatul.

9. Inainte de a da produsele la cuptor lasati sa creasca pentru 15-20 de minute. Inainte de coacere aluatul trebuie sa creasca deplin, in caz contrar, aluatul nu se va ridica si placintele nu se vor coace bine.

10. Coaceti placintele pe tava la foc mediu pentru a evita uscarea umpluturii.
Se recomanda de adaugat in aluat untul in stare solida (aluat dospit si nedospit), fiindca untul topit inrautateste structura aluatului.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi aluat aluat casa reteta aluat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012969 (s)