News Flash:

Iata modul corect de a topi ciocolata

16 Ianuarie 2013
1836 Vizualizari | 0 Comentarii
Tartele, torturile, prajiturile si multe alte deserturi devin rapid gustari decadende daca au la baza ciocolata. Ciocolata necesita insa multa atentie atunci cand este folosita si mai ales topita pentru a intra in compozitia delicioaselor deserturi. Afla mai jos cum sa topesti corect ciocolata.

Ciocolata poate fi topita intr-o varietate de moduri, insa indiferent de metoda pe care o folosesti trebuie sa te asiguri ca nu intra in contact cu apa, care o va transforma intr-o crema banala.

La cuptorul cu microunde:
1. Incepe cu un baton de ciocolata de buna calitate. Cea mai recomandata ciocolata pentru deserturi este cea amaruie sau neagra, cu concentratie de cacao mai mare de 70%. Inainte de a topi ciocolata, taie-o in cubulete.
2. Adauga ciocolata intr-un bol mare. Poti topi ciocolata la cuptorul cu microunde, unde trebuie sa stea timp de 1 minut. Scoate de la cuptor si amesteca usor cu o spatula curata si uscata. Repeta apoi operatiunea, de 2-3 ori, pana cand ciocolata topita capata o consistenta fina.

La aragaz:
1. Incalzeste apa intr-o cratita. O cana de apa fiarta va emite aburii necesari topirii.
2. Deasupra cratitei asaza bolul cu ciocolata. Ai grija ca bolul sa nu atinga apa. Lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste si amesteca din cand in cand.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema banala bol mare spatula curata consistenta fina cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1657 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026919 (s)