News Flash:

Iata de ce nu-ti iese cafeaua ca la carte

25 Aprilie 2013
4425 Vizualizari | 0 Comentarii
Gasesti cafea la orice colt de strada, insa e foarte greu sa gasesti una cu un gust bun, de care sa-ti doresti cu adevarat sa te bucuri. Asa ca, cel mai bine in cazul asta este sa ti-o prepari chiar acasa. Daca tii cont de cateva reguli, poti obtine o cafea perfecta.

Iata cateva greseli pe care sa le eviti atunci cand iti prepari cafeaua.

1. O fierbi prea mult

Daca iti iese cafeaua din ce in ce mai amara, e semn ca fie o lasi la fiert prea mult timp, fie trebuie sa-ti inlocuiesti ibricul.

2. Incalzesti apa prea tare

Utilizarea unei temperaturi corecte a apei este de o importanta cruciala pentru aroma cafelei. 195-205 grade sunt ideale. Aceasta temperatura extrage aromele pe care le iubim si scoate aciditatea din cafea.

3. Nu tii cont de cantitati

Cantitatile perfecte cand vine vorba de cafea sunt urmatoarele: 2 linguri la 170ml apa. Bineinteles, daca vrei o cafea mai tare, poti pune mai multa cafea. Important este sa stai cat mai aproape de aceste cantitati.

4. Boabe ieftine de cafea

Stim ca vrei sa faci economii, iar cafeaua nu pare o prioritate. Insa merita sa investesti in niste boabe de calitate. Mai bine iti cumperi cafea buna pentru acasa si renunti la cea din oras.

5. Depoziteaz-o corect

Daca vrei sa pastrezi cafeaua proaspata, tine-o intr-un recipient etans, intr-un loc racoros si intunecat. Recipientele din sticla, ceramica sau metal sunt cele mai bune.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gust bun depoziteaz-o corect
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031365 (s)