News Flash:

Iata cum se pregateste cea mai sanatoasa paine din lume! Te va ajuta cu diabetul si colesterolul!

6 Iulie 2017
1631 Vizualizari | 0 Comentarii
Acest tip de paine stimuleaza producerea de celule rosii si de homoglobina, ajuta la eliminarea substantelor cancerigene si a celor toxice din organism, a excesului de colesterol, fiind recomandata pentru prevenirea diabetului, arterosclerozei si celulitei.
Ea are ca ingredient principal germenii de grau, carora li se adauga putina sare si drojdie, fara aditivi, stabilizatori si alte substante similare.

Celelalte tipuri de paine sunt diferite de aceasta, in primul rand pentru ca sunt facute din faina de o valoare biologica scazuta, cu proprietati ce nu sunt benefice corpului tau.
Painea fara faina e la fel de hranitoare ca si celelalte produse de brutarie, insa e mai bogata in proteine, vitamine, aminoacizi, grasimi, carbohidrati si minerale. Numai continutul de fibre este de 20 de ori mai ridicat decat cel din painea facuta din faina alba.

Ingrediente:


300 de grame de grau
100 de grame de fulgi de orz
2 linguri de seminte de susan
2 linguri de seminte de in
2 linguri de seminte de floarea soarelui
1 lingurita de sare de Himalaya
1/2 pachet de drojdie + 50ml apa

Mod de preparare:

Procesul de preparare al acestui tip de paine speciala este putin mai lung decat in cazul painii obisnuite, fara a fi insa dificil. In primul rand trebuie sa pui apa peste grau. Graul trebuie sa stea in apa pentru 3 zile, timp in care va germina. Nu uita sa schimbi apa regulat, ca sa eviti alterarea graului.
Dupa trei zile, strecoara graul si amesteca-l in blender. Vei obtine un produs asemanator unui aluat. Adauga in el fulgii de orz, pe care in prealabil i-ai pus apa pentru a ii inmuia, circa 30 de minute.

Pune apoi semintele de susan, semintele de in si cele de floarea soarelui, pe care sa le fi prajit putin inainte (intr-o tigaie, fara a folosi ulei).

Amesteca jumatatea de pachet de drojdie in 50ml de apa (daca vrei, poti pune un pachet intreg de 50 de grame), peste care sa pui si o lingura de zahar. Dupa ce drojdia a crescut putin, pune-o in aluat si framanta cu mainile. Nu trebuie sa mai adaugi apa, intrucat graul este suficient de apos.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

proteine vitamine aminoacizi grasimi carbohidrati minerale grau drojdie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1719 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022917 (s)