News Flash:

Iata cum se face cozonacul cu mac

16 Februarie 2012
3672 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac cu mac
Ingrediente:

400 gr mac
500 gr faina
4 oua
1 pliculet drojdie uscata
1 pachet margarina
esenta de vanilie
250 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
150 gr zahar

Mod de preparare:

Am pus toate ingredientele in masina de paine, ea le-a framantat si dospit. Important, toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!
Pastram 50 ml lapte, 50 gr zahar pentru compozitia de mac si 1 ou pentru uns.
Intr-o cratita, adaugam macul cu 50 gr zahar si 50 ml de lapte. Dam la fiert, amestecand continuu. Lasam cam 5 min si apoi dam deoparte ca sa se raceasca.
Dupa ce lasam sa creasca, impartim aluatul in doua, ungem cu ulei suprafata de lucru, intindem pe rand aluatul si punem jumatate din compozitia de mac. Tapetam tavile cu hartie de copt, punem cozonacii, ungem cu ou, mai lasam 10 minute si apoi dam la cuptor (care trebuie sa fie bine incins) pentru 30-40 de minute.
Din cantitatile de mai sus rezulta 2 cozonaci mai mici.
Cozonac cu mac pregatit de Flori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mac faina oua drojdie uscata margarina lapte zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1926 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045628 (s)