News Flash:

Iata cum se fac chiflele de casa

21 Februarie 2012
2555 Vizualizari | 0 Comentarii
Chifle de casa
Ingrediente:

200 g faina integrala
300 g faina alba
1 lingura suc de lamaie
1 pliculet drojdie uscata
1 lingura sare
300 ml apa minerala
seminte de floarea-soarelui
5 linguri ulei de masline
ulei de masline pentru uns tava

Mod de preparare:


Am amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui.Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de sare si am inceput sa framant cu mana. Am inceput sa pum ulei, putin cate putin, continuand framantarea. Am framantat cca 15 minute.Am creat o bila pe care am lasat-o la crescut cca 1 ora, intr-un vas acoperit cu folie alimentara.Am pus aluatul pe masa infainata si l-am impartit in 8 bucati, carora le-am dat forma rotunda si le-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu faina de copt.Am lasat la crescut cca 45 minute. Apoi le-am "uns" cu apa si am presarat deasupra faina integrala. Imi place painea "pudrata" cu faina... mie mi se pare ca seamana cu painea aceea facuta pe cuptorul de caramida, la foc de lemne...Le-am dat apoi la cuptor (preincalzit), la 190 grade, timp de 40 minute.
Chifle de casa pregatite de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina integrala faina alba drojdie uscata sare apa minerala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024915 (s)