News Flash:

Iata cum poti face un TIRAMISU cu chec de banana – Cea mai delicioasa reteta!

9 Ianuarie 2017
6493 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru chec:
200 g de faina de grau
200 g (1 pahar) de zahar
4 banane
2 oua
1/2 de lingurita de sare
115 g de unt (moale)
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de esenta de vanilie
100 g de nuci fermitate

Pentru crema:
700 ml de frisca
150 g de zahar
2 banane proaspete (taiate inele)
2 lingurite de cafea
1 lingurita de Amaretto (optional)
4 linguri de apa

Pentru decor:
30 gr (¼ cana) de cacao – pudra

Mod de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
2. Zdrobiti acele 4 banane.
3. Se amesteca untul, zaharul, ouale, bananele zdrobite, si extractul de vanilie.
4. Se cerne faina, bicarbonat de sodiu si sare printr-o sita si se framanta amestecul.  Apoi se adauga nucile si se amesteca bine cu o spatula.
5. Se toarna aluatul in tava pentru paine,checuri in care sa fie asezata hartie de pergament.
6. Se da la cuptor timp de 60 de minute, pana la auriu – maro. Se lasa sa se raceasca.
7. Intr-un bol se pune zaharul, frisca si se bate pana obtinem o crema.
8. Checul din banane il taiem in felii pe care le aranjam in forma pentru tiramisu.

9. Cafeaua se dizolva in apa rece, la dorinta se adauga amaretto, apoi cu o perie se ung feliile de chec asezate in forma.
10. Cu o treime din frisca, se acopera cu feliile de chec de banane, cu un strat subtire de crema, pana cand feliile sunt acoperite complect.
11. Aranjati inelele de banane pe intreaga suprafata si se acopera cu o treime din crema.
12. Apoi al doilea strat se repeta, acoperiti cu feliile ramase ungeti-le cu cafea si se ung cu un strat de crema ramasa.
13. Se acopera partea superioara cacao – pudra printr-o sita mica pana cand acesta este complet acoperit.
14. Dupa care se da la rece, in frigider timp de 2 ore si mai apoi o puteti servi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tiramisu chec tiramisu banana chec banana reteta tiramisu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1511 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025100 (s)