News Flash:

Iata cum poti face paine de casa - FOTO

16 Ianuarie 2012
4307 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine de casa
Ingrediente:

400 gr faina
7 g drojdie uscata
250 ml apa
4 linguri ulei de masline
8 g sare
10 g zahar

Mod de preparare:


Amestecam faina cernuta cu drojdia, facem o gropita in mijlocul fainii si se punem apa calduta, zaharul, sarea si uleiul, apoi framantam cca 8-10 minute. Acoperim aluatul, il punem intr-un loc caldut si-l lasam la crescut timp de 40 de minute. Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, ii dam o forma rotunda (sau cum dorim), il punem in tava tapetata cu faina sau hartie de copt, acoperim si lasam din nou la crescut pentru cca 20-30 de minute.
Preincalzim cuptorul la 220 de grade, ungem painea cu pensonul inmuiat in putin apa, doar cat sa luceasca un pic, pudram cu faina, apoi cu un cutit bine ascutit se cresteaza painea deasupra avand grija sa nu apasam prea mult aluatul. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade, pentru 25-30 de minute. Lasam sa se raceasca bine si putem taia felii. Din cantitatile de mai sus rezulta o paine.
Painea de casa din imagini a fost pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Paine_de_casa1.JPG
faina drojdie uscata apa sare zahar cutit cuptorul preincalzit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2887 viz    0 com
2538 viz    0 com
1470 viz    0 com
1446 viz    0 com
1348 viz    0 com
1749 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021394 (s)