News Flash:

Iata cum gatesti feluri principale cu fructe

21 Mai 2013
2670 Vizualizari | 0 Comentarii
Fructele au devenit secretul gustului multor feluri principale de mancare, intr-o multime de bucatarii internationale. Folosite adesea in deserturi sau consumate ca gustari, fructele si-au facut rapid loc si in preparate cu legume, carne sau branzeturi. Au devenit adevarate delicatese la gatit si au contribuit la specificul sau "semnatura" multor bucatarii celebre ale lumii.

1. Ananas. Ananasul este fructul cel mai popular in retetele preparatelor pentru fel principal. Prezent intr-o multime de retete italienesti, indiene, tailandeze sau chinezesti, alaturi de pui, ananasul este un ingredient exotic care echilibreaza gustul sarat al felurilor principale si ofera o savoare orientala acestora.

2. Prune. Nu trebuie sa calatoresti in lume pentru a savura cateva mancaruri preparate cu prune, intrucat cea mai populara reteta de fel principal se prepara, de mii de ani, chiar pe meleagurile noastre - pilaful de orez cu prune uscate.
Prunele mai sunt folosite si sub forma de sos pentru aromatizarea fripturilor de rata, vita sau porc, oferind un gust dulce-acrisor gustos si sanatos.

3. Struguri. Strugurii sunt fructe folosite adesea in preparate cu specific italienesc sau frantuzesc.
De la friptura de curcan sau prepelita si pana la branzeturi servite sub forma de frigarui, alaturi de diverse alte fructe, strugurii au devenit ingrediente de baza in prepararea multor feluri principale pretentioase, dar savuroase.

4. Fructe de padure. Fructele de padure sunt folosite cu succes in salate proaspete si revigorante, dar si in asezonarea fripturilor si mancarurilor atunci cand sunt folosite ca sos.
Fructele de padure sunt folosite cu precadere in bucatariile exotice, care echilibreaza subtil gustul dulce cu cel acrisor sau amarui in delicatese si preparate spectaculoase.

5. Gutui. Si gutuile sunt fructe frecvent folosite in asezonarea mancarurilor de pretutindeni, inclusiv in bucataria romaneasca. Celebra "mancare de gutui" autohtona este un preparat inca popular in multe zone ale tarii.
Insa gutuile sunt folosite cu succes ca garnituri pentru o multime de tipuri de fripturi: porc, pasare, miel etc., alaturi de alte legume si fructe.

6. Avocado. Nelipsit din sosul de salsa sau guacamole si din preparatele mexicane sau exotice, avocado este, fara dar si poate, fructul cel mai utilizat in prepararea felurilor principale din toata lumea.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ananas retete italienesti ingredient exotic prune struguri gutui
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1829 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030285 (s)