News Flash:

Iata cum asociezi vinul cu mancarea

7 Martie 2013
1537 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca nu esti cunoscator, te poti trezi intr-o mare incurcatura atunci cand trebuie sa le dai invitatilor la masa vinul potrivit langa ceea ce ai pregatit pentru ei. Iti prezentam cel mai simplu grafic care iti sare in ajutor in astfel de situatii.
Graficul prezentat de Visual.ly este o schema care iti da toate ideile necesare pentru orice meniu ai alege. Descifrat, arata astfel:

Vinul alb sec (vin de masa, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc) – legume crude, legume la cuptor sau la gratar, peste sau preparate pe baza de cereale.

Vin alb dulce (Riesling, Muscat) – branzeturi, mezeluri, carnuri afumate, dulciuri.

Vin alb intens (Chardonnay) – branzeturi moi, preparate pe baza de cereale, crustacee si fructe de mare, peste, carne alba (pasare).

Vin spumant, sampanie, Prosecco, Cava – branzeturi, legume crude, preparate pe baza de cereale, peste.

Vin rosu din struguri din soiurile Pinot Noir, Gamay, Zweigelt – sunt vinuri rosii usoare potrivite cu legume la cuptor sau pe gratar, preparate pe baza de cereale/faina, crustacee si fructe de mare, carne alba si mezeluri.

Vin rosu mediu (vin de masa, Merlot, Zinfandel) – legume la cuptor, branzeturi tari, carnuri albe, carnuri rosii, mezeluri.

Vin rosu tare (Cabernet Sauvignon, Syrah) – branzeturi tari, preparate fainoase, carnuri rosii, mezeluri.

Vin de desert (Sherry, Porto) – branzeturi moi, mezeluri, dulciuri.

Sunt si cateva mancaruri care sunt greu de asociat cu vinuri: ciocolata, sparanghelul, fasole verde, anghinare, varza de Bruxelles.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

visual ly vin spumant
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1836 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024539 (s)