News Flash:

Iata cat de benefic este mararul!

23 Aprilie 2013
2538 Vizualizari | 0 Comentarii
Mararul este folosit in bucataria romaneasca doar pentru aroma intensa pe care o da mancarurilor. Insa, nutritionistii il recomanda si pentru alte proprietati interesante. Iata cateva motive pentru care trebuie sa il folosesti mai des in bucatarie.

Se foloseste in ciorbe, salata sau muraturi, insa mararul merita mai multa atentie, ne sugereaza nutritionistii. Asta pentru ca are multe proprietati nutritive de care nici nu aveam habar.

1. Este antibacterian. Mararul poate fi un aliat foarte bun impotriva infectiilor, fie ele interne, fie externe. In trecut, se punea direct pe rani, ca sa le curete si sa grabeasca vindecarea.

2. Intareste oasele. Mararul este o sursa vegetala de calciu, deloc de neglijat. Un consum bogat intareste sistemul osos.

3. Imbunatateste digestia. Mararul contine proprietati benefice pentru intreg sistemul digestiv. Acesta calmeaza aciditatea grastrica, reduce respiratia urat mirositoare, previne diareea si reduce cantitatea de gaze din intestine.

4. Are efect calmant. Mararul ajuta persoanele care sufera de insomnie. De altfel, acesta era consumat inca din antichitate ca remediu pentru insomnie, amestecat cu apa. In unele culturi, oamenii isi puneau fire de marar pe ochi ca sa adoarma mai usor.

5. Calmeaza sughiturile. Mararul este un remediu traditional pentru sughituri. Se spune ca daca pui o lingura de marar in niste apa care fierbe si bei amestecul, scapi rapid de aceasta problema.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucataria romaneasca este antibacterian intareste oasele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1839 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031222 (s)