News Flash:

I se spune prajitura "sandvis" - Cea mai buna prajitura cu branza de vaci

18 Mai 2017
30538 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

130 gr unt
4 oua
1 pahar zahar
500 gr branza de vaci
1 lingurita praf de copt
2 fiole esenta de vanilie
2 linguri cacao pudra
1 lingurita amidon alimentar
1/2 pahar stafide
(puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamaie etc.)
1.5 pahar faina alba calitate superioara

Citeste si Cheesecake cu oreo si capsuni - Gata de facut in doi timpi si trei miscari

Mod de preparare:

Mai intai vom face aluatul:
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.
Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin.Peste unt se adauga 1/3 de pahar de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie - se amesteca bine toate. Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase. In compozitia asta se bate 1 ou, se amesteca. Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini. Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava. Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25, cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale, si va fi mai usor asa.

Acum vom prepara amestecul de branza:
Se topesc 30g de unt. Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider.Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita. La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine. Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura. Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine.Apoi adaugati galbenusurile, amestecati.
Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon.

Citeste si Tort "O mie de foi" - O minunatie a bucatariei frantuzesti

Amestecati bine.
Albusurile se bat spuma tare. Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura.Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine. Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de bran.

preluat de pe a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar amidon alimentar stafide branza amidon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022992 (s)