News Flash:

I se spune aluatul "Pooh". Stii de ce? Aluat “Pooh” pe baza de iaurt – fara oua! Se poate folosi pentru pizza, placinta, briose

27 Noiembrie 2017
315641 Vizualizari | 5 Comentarii

Aluat “Pooh” pe baza de iaurt – fara oua! Acest aluat se poate coace totul: pizza, placinte, briose (in aluat, puteti adauga vanilie, un pic mai mult zahar si un pic de margarina topita). Daca observati ca in  30 de minute  nu a crescut mult sa nu va faceti griji, deoarece asa trebuie sa fie. Acest aluat creste la coacere.

Citeste si Prajitura ideala, daca nu ai timp mai mult ca sa gatesti - Iti doar 15 minute sa faci un tort-ecler cu banane si glazura. Fara coacere

Ingrediente:

  • 1 pahar de iaurt de (250)
  • 0.5 pahar de ulei vegetal
  • 1 pachet (11 grame) de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 3 pahare de faina de grau
  • umplutura poate fi oricare

Citeste si Prajitura care a devenit virala pe Facebok - Toate femeile o cauta cand au nevoie de ea. Noteaz-o - Reteta mai jos

Mod de preparare:

Iaurtul il amestecam cu untul si il punem putin la cald, se adauga sare si zahar, se cerne faina mai apoi o amestecam cu drojdie. Se presoara cu treptat si se framanta aluatul, se acopera si pune la cald timp de 30 de minute.
Aluatul obtinut va fi pufos si usor, ca o pana.

In timp ce creste aluatul vom pregati umplutura.
Din acest aluat am putea face pateuri, divizam acest aluat bucatele mici pe care le intindem, punem umplutura si le incleiem. Asezam foaia de copt in forma si o ungem, dupa care asezam pe ia pateurile. preincalzim cuptorul la 200 de grade si le dam la copt pana la maro-auriu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat iaurt aluat pufos aluat drojdie
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

Ioana  | #1150
Care unt ???
Iuliana  |  #1166
dati reteta completa!cat unt?
Zeno  | #1156
Lipseste untul nu este trecut la ingrediente.
Ana  | #1167
La ingrediente este trecut ulei,la mod de preparare unt?!?!
Rodica  | #1219
In reteta originala,e trecut ulei sau unt topit!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1799 (s) | 25 queries | Mysql time :0.020033 (s)