News Flash:

I-am dat gata pe cei din casa cu prajitura cu prune - Buna de te lingi pe degete - Nu a ramas nici o firimitura in platou

17 August 2017
1231 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca te topesti de dragul prunelor, aceste fructe delicioase de sezon, atunci trebuie sa incerci reteta pe care ti-o recomandam! Este un preparat simplu, care se pregateste in 60 de minute, asa ca nu mai sta pe ganduri, mergi la piata, cumpara fructe din belsug si rasfata-te cu aceasta prajitura pufoasa cu prune.

Ingrediente (pentru 12 portii):

1,5 kg prune
475 g unt
600 g zahar
850 g faina
5 oua
8 g praf de copt
zahar vanilat, dupa gust
zahar pudra, pentru servire

Citeste si Un desert inedit, simplu de preparat si foarte gustos, prajitura ecler, la tava, ce nu necesita coacere, va fi arma ta secreta atunci cand vrei sa iti impresionezi invitatii la masa

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai prunele in jumatati si le scoti samburii.
Intr-un vas mare (pentru mixerul vertical sau manual), pui 225 grame de unt, si 350 g de zahar. Mixezi pana obtii o compozitie usoara si pufoasa. Adaugi ouale si bati pana la omogenizare. Adaugi 350 g de faina si praful de copt si omogenizezi pana se formeaza un aluat moale.
Muti aluatul intr-o tava cu hartie de copt, il intinzi in mod egal cu o spatula pentru a crea o suprafata plata.
 
Separat, intr-un bol mare, amesteci cu degetele restul de unt (250 g), zaharul (250 g), zaharul vanilat si 500 g de faina pana obtii un amestec sfaramicios, ca niste firimituri.
Aranjezi jumatatile de prune peste aluatul din tava, cu coaja in jos. Presari aluatul sfaramicios in toata tava si il dai la cuptorul incins, in prealabil, aproximativ 1 ora.
Inainte de servire, pudrezi prajitura cu zahar si, daca vrei, o mananci in combinasie cu frisca sau inghetata de vanilie.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

celsius bol mare cuptorul incins
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024412 (s)