News Flash:

Hummus facut in casa

5 Septembrie 2013
1981 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr naut
2 catei de usturoi taiati fin
2-3 linguri ulei (+ulei pentru decor)
1 lingurita sare
Zeama de la o lamaie
3 linguri tahini (pasta de susan)
putina boia dulce pentru decor

Mod de preparare:

Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se fierb in apa 1-1,5h. Daca ai rabdare poti curata boabele dupa ce s-au fiert (o metoda mai rapida ar fi sa frecati boabele in palma). Se pastreaza o cana din apa in care a fiert nautul. Se pun in blender nautul, tahini, usturoiul, zeama de lamaie. Se adauga uleiul si apa atat cat sa se obtina o crema fina.

Se adauga sarea si se amesteca bine. In functie de gusturi, mai puteti adauga tahini, usturoi sau zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-un bol, se niveleaza astfel incat sa se formeze un sant de forma unui cerc, in care se varsa putin ulei de masline. Se presara deasupra hummusului boia dulce.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sare tahini boia dulce blender crema fina bol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1700 viz    0 com
2566 viz    0 com
3055 viz    0 com
1596 viz    0 com
1999 viz    0 com
5784 viz    0 com
1493 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014077 (s)