News Flash:

Hot cross buns

23 Mai 2011
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
Hot cross buns
Ingrediente: Pentru aluat: 20 gr drojdie proaspata 200 ml lapte caldut 50 gr zahar 450 gr faina 1 ou batut 50 gr unt topit 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, lamaie, cuisoare, ghimbir) ½ lingurita nucsoara, proaspat rasa 100 gr stafide Pentru decor: 4 linguri faina 2 linguri miere Mod de preparare: Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar. Se lasa sa stea 10 minute. In alt vas, se amesteca faina cu restul de zahar, plicul Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, scortisoara macinata, mixul de condimente, nucsoara proaspat rasa si stafidele. Se adauga drojdia cu laptele caldut, oul batut si untul topit, se amesteca apoi se framanta pana la omogenizare. Se lasa aluatul sa creasca 1 ora la cald. Dupa ce a crescut, se mai framanta cateva secunde apoi se imparte in 12 bucati. Se dau bucatilor forma de bila si se lasa apoi sa creasca 30 minute.Dupa cele 30 minute, se cresteaza o cruce deasupra fiecarei bile, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa creasca la cald 20 minute. Intre timp de incinge cuptorul la 200?C. Intr-un vas se amesteca faina cu atata apa pana se obtine o pasta groasa. Se pune pasta intr-un cornet si se umplu cresturile in forma de cruce de pe bile cu aceasta. Se dau bilelele la copt 15-25 minute. Cat timp sunt calde se ung cu miere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte dulciuri unt stafide sirop faina vin alb
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1473 viz    0 com
1080 viz    0 com
3677 viz    1 com
5493 viz    0 com
1127 viz    0 com
1202 viz    0 com
1417 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013812 (s)