News Flash:

Hot cross buns

23 Mai 2011
953 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Hot cross buns
Ingrediente: Pentru aluat: 20 gr drojdie proaspata 200 ml lapte caldut 50 gr zahar 450 gr faina 1 ou batut 50 gr unt topit 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, lamaie, cuisoare, ghimbir) ½ lingurita nucsoara, proaspat rasa 100 gr stafide Pentru decor: 4 linguri faina 2 linguri miere Mod de preparare: Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar. Se lasa sa stea 10 minute. In alt vas, se amesteca faina cu restul de zahar, plicul Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, scortisoara macinata, mixul de condimente, nucsoara proaspat rasa si stafidele. Se adauga drojdia cu laptele caldut, oul batut si untul topit, se amesteca apoi se framanta pana la omogenizare. Se lasa aluatul sa creasca 1 ora la cald. Dupa ce a crescut, se mai framanta cateva secunde apoi se imparte in 12 bucati. Se dau bucatilor forma de bila si se lasa apoi sa creasca 30 minute.Dupa cele 30 minute, se cresteaza o cruce deasupra fiecarei bile, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa creasca la cald 20 minute. Intre timp de incinge cuptorul la 200?C. Intr-un vas se amesteca faina cu atata apa pana se obtine o pasta groasa. Se pune pasta intr-un cornet si se umplu cresturile in forma de cruce de pe bile cu aceasta. Se dau bilelele la copt 15-25 minute. Cat timp sunt calde se ung cu miere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lapte dulciuri unt stafide sirop faina vin alb
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1406 viz    0 com
1023 viz    0 com
3543 viz    1 com
5139 viz    0 com
1043 viz    0 com
1114 viz    0 com
1330 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013437 (s)