News Flash:

Homar cu piure de maza si parmezan

9 Mai 2013
980 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 bat de telina
3-4 boabe de piper
20g unt
1 pahar de vin alb
2 foi de dafin
1 lamaie
1 homar mediu

Mod de preparare:


Mai ai nevoie de ingrediente pentru sos: 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa medie, de preferat alba , 1 anason stelat, o mana mare de busuioc si 1 de pahar de vin alb.
 
Ingrediente pentru piureul de mazare:

200 g mazare
10 g parmezan
o ceapa mica
20 g unt
3-4 fire de sparangel
10 g unt

Mod de preparare:

Homarul are nevoie de spatiu, asa incat trebuie sa aveti o oala mare. Puneti oala cu apa la foc impreuna cu lamaia, foile de dafin, telina, vinul si boabele de piper. Cand apa fierbe, puneti homarul si fierbeti-l timp de 7-8 minute. Dupa ce este fiert se scoate si se lasa putin la racit fara sa aruncati apa! De la homar vom folosi carnea din coada si clesti. Rupeti coada si clestii, iar restul se pune inapoi in oala si se lasa la fiert. Vom folosi putina apa pentru sos. Ca sa scoatem carnea din coada este nevoie doar de un foarfece. Homarul se pune cu burta in sus, pe care o taiem si scoatem carnea. Ca sa scoatem carnea din clesti vom folosi tot forfecele. Vom taia clestele fara sa introducem foarfecele insa foarte mult. Inainte de a-l pune pe farfurie o sa-l sotam  in unt.

Sosul: Intr-o tigaie incinsa vom sota ceapa taiata marunt cu putin ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat vom adauga ardeii taiati fasii. Dupa 2 minute vom pune anasonul, busuiocul si vom continua sa gatim pentru inca 2 minute, dupa care vom adauga vinul (vom turna pe marginea tigaii). Cand alcoolul s-a evaporat si vinul a scazut putin vom adauga 50-100 ml din apa in care a fiert homarul. Vom lasa sosul sa scada pana la jumatate. Verificati si asezonati cu sare si piper. Dupa ce a scazut vom scoate anasonul si vom blenda totul pana cand obtinem sosul. Sosul nu trebuie sa fie foarte lichid, asa ca mai intai puneti legumele cu busuiocul, iar zeama treptat.

Piure de mazare: Intr-o oala caliti ceapa cu putin ulei de masline. Adaugati mazarea cu putina apa si fierbeti. Cand este fiarta, continutul se va blenda cu parmezanul si putin unt pana obtinem piureul.

Sparangelul: Mie imi place sa pun sparangelul direct in tigaia incinsa cu foarte putin ulei de masline. Imediat vom da focul la jumate si miscam tigaia ca sa nu se arda. Adaugam untul si continuam pana se imoaie putin. Se poate si fierbe 2-3 minute pana se imnoaie, dupa care se pune intr-un vas cu apa cu gheata, apoi se va sota in unt pentru 2-3 minute pana prinde culoare.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt homar mediu mazare ceapa mica oala mare tigaie incinsa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1232 viz    0 com
1281 viz    0 com
1022 viz    0 com
1785 viz    0 com
2511 viz    0 com
3888 viz    0 com
4174 viz    0 com
1806 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014088 (s)