News Flash:

Hering cu budinca de cartofi

4 Septembrie 2019
230 Vizualizari | 0 Comentarii

Sanatos si satios, acest fel de mancare e perfect pentru pranz, cina sau chiar pentru pachetul de a doua zi.
 
Ingrediente:

  • 2 fileuri hering
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • piper

Pentru budinca:

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 200 g cascaval
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • chimen macinat
  • oregano
  • patrunjel
  • unt, pentru uns

Pentru servit:

  • 5 linguri hrean ras
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa rosie
  • verdeata

Mod de preparare:

Fileurile de hering le cureti, le speli si le usuci pe prosoape absorbante. Presari peste ele sare si piper, dupa gust, le frigi cate 2 minute pe fiecare parte intr-o tigaie cu putin ulei si le lasi deoparte.
 
Pentru budinca, cureti cartofii si ceapa si le tai dupa dorinta. Asezi cartofii intr-o tava unsa cu putin unt. Razi 100 g de cascaval si-l pui intr-un castron. Bati ouale spuma si le amesteci cu cascavalul, smantana, ceapa si usturoiul pisat. Condimentezi cu sare, piper, oregano, patrunjel tocat si chimen, dupa gust. Torni compozitia peste cartofii din tava si presari cascavalul ramas. Dai la cuptor pana cand se leaga si se rumeneste. Servesti fileurile cu budinca de cartofi si salata de hrean, facuta din hrean amestecat cu smantana, rondele de ceapa rosie si verdeata, dupa gust.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1777 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018294 (s)