News Flash:

Helena Rizo - cel mai bun bucatar

12 Mai 2014
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
Intr-o lume a barbatilor sunt cateva prezente feminine care se remarca. Brazilianca Helena Rizzo, un fotomodel convertit la bucatarie, este ultima care straluceste in topul celor mai bune din bransa si uimeste prin preparatele gatite in restaurantul Mani, din Sao Paulo.

Prestigioasa revista Restaurant, cea care alcatuieste in fiecare an topul celor mai bune localuri din lume, spune despre Helena Rizzo ca este un model de urmat pentru stilul sau inovativ de “a gati cu sufletul”.

Un fost fotomodel, care a renuntat la 18 ani la cariera in moda si apoi la cea de arhitect pentru a se dedica noii pasiuni, Helena Rizzo intra in lumea buna a bucatariei mondiale din august 2013 cand primea titlul Best Female Chef din America Latina. Anul acesta a devenit cea mai buna din lume.

In 2006, impreuna cu sotul sau Daniel Redondo deschidea restaurantul Mani din Sao Paulo, Brazilia, un loc unde ingredientele si felurile de mancare locale sunt resuscitate prin tehnici moderne si influente europene, mai ales spaniole si italiene, doua din bucatariile lumii in care Helena s-a specializat in anii de ucenicie. A invatat de la cei mai influenti chefi din Sao Paulo, dar si in bucataria unuia dintre cele mai renumite restaurante ale lumii – El Celler de Can Roca (Girona, Spania).

Helena Rizzo spune ca influenta italiana se simte cel mai adesea in ceea ce gateste familiei si prietenilor, iar cea spaniola in restaurantul sau unde conduce o echipa formata din 24 de oameni si in fiecare zi gaseste un fel prin care sa puna in evidenta mostenirea ingredientelor locale, braziliene, unele dintre ele pe cale de disparitie.

Cine ii calca pragul se va simti rasfatat cu portii generoase si delicioase de frigarui de caracatita cu confit de cartofi si paprika dulce, creveti inabusiti in cachaça (bautura distilata din trestie de zahar) sau tortellini cu fructe de palmier si dovleac. Una din preferatele Helenei este o tocanita de vita inabusita cu radacini de manioc (cassava), un fel de mancare pe care spune ca l-ar servi chiar si fotbalistilor nationalei braziliene daca vor castiga, la vara, Cupa Mondiala.

In prezent, Helena Rizzo lucreaza la prima carte de retete inspirata de felurile de mancare pe care le gateste la Mani (restaurant aflat pe locul 5 in topul celor mai bune din America Latina si pe locul 36 in topul mondial) pe care o va lansa anul viitor. Iar, intre timp, reorganizeaza restaurantul si vrea sa deschida unul nou pana in iulie. Pana atunci continua sa gateasca, cu dorinta ca bucataria latino-americana sa fie noul val al bucatarie mondiale, dupa cea spaniola si cea nordica.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

helena rizzo bucatari profesionisti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1775 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028354 (s)