News Flash:

Gustare sanatoasa de morcovi glazurati cu sos de portocale

14 Noiembrie 2013
1828 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g morcov
2 portocale
sare, dupa gust
1 lingurita miere poliflora
1 lingurita unt
 
Mod de preparare:

Se spala morcovii, se curata, se feliaza si se pun la fiert in abur (in aparat de gatit cu aburi) pana ajung la consistenta al dente.
Intre timp, se stroc portocalele de zeama. Sucul lor se pune intr-o craticioara la foc, sa se infierbante. Se adauga morcovii fierti dupa indicatiile de mai sus si se mai fierb in suc inca 5 minute. Se scot morcovii si se pastreaza la cald, iar sucul se lasa la fiert in continuare inca 3-4 minute, pana se mai ingroasa putin.  Se ia de pe foc, se adauga mierea, se potriveste de sare si se adauga untul, pentru onctuozitate (optional).
Se reintroduc morcovii fierti in sosul de portocale si se lasa deoparte 5 minute, sa se intrepatrunda aromele. Se servesc calzi, ca atare, sau ca garnitura la diferite preparate. Eu i-am preferat simpli, alaturi de broccoli fiert la aburi.
 
Morcovi glazurati cu sos de portocale recomandati de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1396 viz    0 com
2683 viz    0 com
2255 viz    0 com
2601 viz    0 com
2324 viz    0 com
2070 viz    0 com
1921 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1793 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028742 (s)