News Flash:

Gustare cu dovleac, ricotta si fenicul

16 Septembrie 2013
1308 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

450 ml ulei de floarea soarelui
1 albus batut
25 foi de orez (diametrul 20cm)
110 g ricotta
220 g feta faramitata
2 linguri menta tocata
60 g bulgur
1/2 lingurita piper macinat
1 ceapa medie tocata
1 dovleac placintar (450 g) taiat in cubulete
45 0ml ulei de masline
1 bulb fenicul

Mod de preparare:

Pregateste umplutura:
Toaca marunt capetele si frunzele feniculului. Rade restul de bulb. Caleste ceapa in 60ml ulei de masline, 2-3 minute. Adauga cubuletele de dovleac si feniculul ras si gateste-le impreuna timp de 10-12 minute pana cand legumele se inmoaie.

Adauga bulgurul si piperul si continua sa gatesti pe foc mediu 2 minute, amestecand constant.  Adauga bucatile tocate de fenicul si menta, ia de pe foc si acopera cu un capac. Lasa totul sa stea asa timp de 15 minute.

Acum poti sa adaugi in amestecul cu legume cele doua tipuri de branza si sa adaugi sare si piper dupa gust.

Pregateste gustarile:
Umezeste o foaie de orez (cum sunt cele pentru pachetelele chinezesti de primavara), pune doua linguri de umplutura si intinde pe mijlocul foii pana la 2 cm de capete. Formeaza un rulou, inchizand capetele. Unge cu albus batut pentru a sigila bine ruloul. Indoaie-l pentru a forma un semicerc.  Continua in acelasi fel cu restul de foi de orez.

Incinge uleiul de masline ramas si uleiul de floarea soarelui, intr-un ceaun sau o tigaie adanca, la foc mediu. Daca ai termometru, verifica sa ai o temperatura de 180C. Pune la prajit cate 2-3 rulouri in uleiul incins pana cand se rumenesc.
Scoate-le pe servetele de hartie si serveste-le caldute.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ricotta piper macinat dovleac placintar foc mediu tigaie adanca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1658 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016490 (s)