News Flash:

Gulas unguresc la ceaun. Secretele retetei traditionale

3 Iulie 2017
3646 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta celui mai bun gulas unguresc la ceaun. Gulasul unguresc este una dintre vedetele culturii traditionale din Ungaria, facand parte din acelasi timp din cultura gastronomica a transilvanenilor.
Gulasul unguresc la ceaun, este o supa mai groasa sau o tocanita, se face de regula la intrunirile de families au la intalnirile cu prietenii.
Ca sa iasa delicios, un gulas unguresc se prepara intr-un vas mare, pentru ca astfel gustul va fi mai bun.

Ingrediente:

1 kg pulpa de vita
6 cartofi de marime medie
3 cepe
usturoi
50 gr unt
2-3 rosii decojite
piper
paprika dulce si iute
sare
foi de dafin
putin otet
ardei iuti
1 lingurita de faina
2 linguri de smantana

Mod de preparare:

In prima faza, se incinge untul in cratita si se prajesc pe rand bucatile de carne, cat sa ia putina culoare. Se adauga ceapa, usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea.
Apoi se adauga paprika, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile decojite si apa fiebinte si se lasa la fiert, pe foc mic, o ora si jumatate.
Ardeii iuti, taiati in felii mici, se adauga in gulas dupa o ora de fiert, iar spre final se pun si cartofii. De asemenea, faina se amesteca cu putina apa si se adauga in gulas, la fel ca si smantana.

Citeste si reteta de Gulas de vita: reteta in stil american

Reteta de gulas unguresc este una simpla, dar fiecare familie a adaptat-o dupa propriile gusturi. In unele zone aceasta mancare se face si cu fasole sau cu varza, dar si cu galuste de faina. In unele zone, pulpa de vita este inlocuita cu porc sau se combina vita cu porcul.
Gulasul unguresc se poate gati si in oala, dar cu siguranta nu va iesi la fel de delicios.

sursa: landia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gulas unguresc cultura gastronomic tocanita rosii decojite smantana
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1919 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019102 (s)