News Flash:

Gulas la ceaun, delicios ca-n Ardeal. Trucurile unei retete care nu da gres

24 Iulie 2018
2188 Vizualizari | 0 Comentarii

Gulasul este preferatul nostru! Este gustos facut si pe aragaz, dar la ceaun, facut la foc in aer liber este senzational! Oricand am putea manca o farfurie plina de gulas, doar cu o felie de paine proaspata si un pic de ardei iute!

Ingrediente: 800 g carne de vita, 60 g untura, 300 g ceapa rosie, 800 g cartofi, 1 catel de usturoi, 100 g ardei verde, 100 g rosii proaspete sau 1 lingura pasta de rosii, sare, boia, maghiran, chimen.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt o calim in untura, presaram cu boia de ardei si punem putina apa peste. Apoi adaugam carnea de vita taiata cubulete, usturoiul zdrobit, chimen si maghiran. Punem sare si lasam sa fiarba sub capac, amestecand des, pana se evapora apa, adica pana se prajeste totul.

Daca in timpul fierberii se evapora toata zeama, mai punem putina apa peste sa nu cumva sa se arda. Cand carnea este aproape moale, adaugam cartofii taiati cubulete, ardeii verzi taiati, rosile si apa pana acopera totul.
Dupa asta, lasam la foc mic sa fiarba, pana ce carnea si cartofi sunt fierti. La sfarsit fierbem taitei in gulas. Vara ornam cu ardei verde taiat rondele.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1737 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014249 (s)