News Flash:

Gulas de curcan cu ciuperci. Reteta pas cu pas

18 Aprilie 2019
631 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Ingrediente pentru gulasul de curcan cu ciuperci:

  • 700 g pulpa de curcan dezosata
  • 300 g ciuperci champignon
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 foi de dafin
  •  sare
  •  piper negru boabe
  •  ulei
  • 2 catei usturoi
  •  1 lingurita boia ardei dulce
  •  ½ lingurita rozmarin uscat
  •  ½ lingurita cimbru
  • 1 kg cartofi
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare gulas de curcan cu ciuperci:

Speli carnea, o usuci si o tai cubulete. Incingi ulei, intr-o cratita incapatoare, si o rumenesti pe toate partile, la foc mediu. Morcovii ii tai rondele si-i pui peste carne. Ii calesti la foc domol.  Dupa 7 minute, torni vinul. Adaugi frunzele de dafin si potrivesti gustul de sare. Presari cateva boabe de piper, acoperi cu un capac si lasi mancarea sa fiarba, la foc mic. Radacina de patrunjel o dai prin razatoare si o pui peste ingredientele din cratita. Lasi gulasul sa fiarba la foc mic, sub capac, inca 10 minute. Intre timp, tai cepele julien, feliezi ciupercile si le pui la calit. Dupa ce s-au inmuiat, le rastorni in cratita cu carne. Adaugi pasta de rosii, boiaua de ardei dulce, rozmarinul, cimbrul si usturoiul pisat.
 
Acoperi din nou oala cu capac si lasi sa fiarba la foc mic 30 de minute. Intre timp, fierbi cartofii in apa cu sare. Dupa ce sunt gata, ii feliezi, ii stropesti cu ulei si-i presari cu patrunjel tocat. Ii servesti alaturi de gulas. Speli carnea, o usuci si o tai cubulete. Incingi ulei, intr-o cratita incapatoare, si o rumenesti pe toate partile, la foc mediu.
 
Morcovii ii tai rondele si-i pui peste carne. Ii calesti la foc domol. Dupa 7 minute, torni vinul. Adaugi frunzele de dafin si potrivesti gustul de sare. Presari cateva boabe de piper, acoperi cu un capac si lasi mancarea sa fiarba, la foc mic. Radacina de patrunjel o dai prin razatoare si o pui peste ingredientele din cratita. Lasi gulasul sa fiarba la foc mic, sub capac, inca 10 minute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gulas porc reteta gulas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013011 (s)