News Flash:

Gulas de ciuperci - Are un gust asa de bun, ca nici nu-ti dai seama ca nu are carne

4 August 2017
1815 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 g mix de ciuperci (am folosit 200 g ciuperci champignon; 200 g hribi congelate; 200 h ghebe congelate)
1 catel usturoi
1 fir mic rozmarin
1 fir mic cimbru
5 fire patrunjel
1 lingura ulei
sare
piper negru

Citeste si Gulas unguresc la ceaun. Secretele retetei traditionale

Pentru sos:
1 ardei rosu (gras sau kapia; aprox 150 gr)
1/2 ceapa mica (cca 15 gr)
1 catel usturoi
1 lingurita cu varf boia de ardei dulce
1 lingurita cu varf pasta de rosii
1 lingurita de otet balsamic
1 lingura zahar
1 lingura ulei
sare

Mod de preparare
:

Daca folositi ciuperci congelate incepeti cu ele: le puneti intr-o tigaie larga, la foc mediu si le lasati pana sunt decongelate complet. Strecurati sucul lasat de ciuperci, presand bine pe ciuperci; retineti separat ciupercile si sucul lasat. Masurati sucul lasat de ciuperci si completati cu apa daca e cazul astfel incat sa aveti 300 ml lichid. Restul ciupercilor se sterg cu un servetel, se curata de picioruse si se taie bucati potrivite. Sosul: intr-o oala incingeti uleiul si adaugati ceapa tocata, usturoiul felii groase si ardeiul curatat taiat bucati nu foarte mari. Se soteaza impreuna 5 minute, pana ceapa se inmoaie un pic. Se adauga pasta de rosii si otetul balsamic si se soteaza impreuna inca 1 minut.

Se trage oala de pe foc, se adauga boiaua (daca doriti puneti si putina boia iute si afumata) si zaharul si se amesteca bine. Se stinge cu lichidul de pe ciuperci si se condimenteaza cu putina sare. Daca nu ati folosit ciuperci congelate folositi 300 ml apa. Se fierbe la foc mic, timp de 25 de minute. Se mixeza sosul in blender si apoi se trece printr-o sita fina. Într-o cratita mai larga incingeti uleiul si adaugati ciupercile crude (in cazul meu cele champignon). Se soteaza la foc mare pana incep sa se rumeneasca. Se adauga si ciupercile care au fost congelate si se soteaza impreuna inca 2-3 minute. Se adauga usturoiul taiat felii, firele de verdeata, putina sare si piper negru si se soteaza inca 1 minut. Se adauga sosul gulas si se fierbe cu capac timp de 10 minute.Se scot verdeturile din oala. Se drege gulasul de sare. Se adauga patrunjel tocat. E bun cu mamaliguta sau piure de cartofi.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciuperci patrunjel otet balsamic ulei
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1938 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029399 (s)