News Flash:

Guguluf cu dovleac si nucsoara

22 Octombrie 2013
2056 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

450 g faina pentru prajituri
4 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
1 lingura de ghimbir razuit
2 lingurite scortisoara
1 lingurita de nucsoara
1/2 lingurita cuisoare
225 g unt la temperatura camerei
500 g zahar brun
4 oua mari
235 ml lapte batut
350 g piure de dovleac
ulei pentru uns forma
zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius. Intre timp, unge o forma de prajitura guguluf cu ulei, apoi presara faina si scutura excesul. Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si sarea.

Separat, amesteca untul cu zaharul brun cu ajutorul unui mixer, pana cand obtii o compozitie pufoasa. Adauga ouale unul cate unul pana cand sunt bine incorporate. Redu viteza mixerului si adauga treptat faina si laptele batut peste unt. Cand obtii o compozitie omogena, adauga piureul de dovleac si amesteca totul din nou.

Toarna compozitia pe care o obtii in forma si asaz-o in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 55 de minute sau pana cand prajitura devine aurie. Lasa guguluful la racit pentru 30 de minute, apoi asaza-l pe un platou si decoreaza-l cu zahar pudra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura guguluf
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2292 viz    0 com
15328 viz    0 com
5012 viz    0 com
6119 viz    0 com
1073 viz    0 com
1914 viz    0 com
1405 viz    0 com
1409 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1653 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023679 (s)