News Flash:

Gugluf cu frisca si tuica

21 Martie 2013
1936 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g faina
3 oua
1/2 plic praf de copt
1 lamaie
125 g margarina
75 g zahar
50 ml frisca lichida
125 g zahar pudra
40 g mac
2 linguri tuica

Mod de preparare:

Lamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am stors sucul. Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am incorporat faina si praful de copt. Aluatul l-am impartit in doua boluri. Intr-una din compozitii am pus coaja de lamaie si 1 lingura de suc de lamaie, iar in cealalta am pus macul si 2 linguri de tuica. Am omogenizat ambele compozitii.
Forma de gugluf am uns-o cu ulei, apoi am adaugat din fiecare compozitie cate o lingura, alternand cele doua. La final am uniformizat si am dat forma la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Cat gugluful a stat la cuptor, am pregatit siropul, amestecand zeama de lamaie cu zaharul pudra, iar cand gugluful s-a racit complet, am turnat sucul deasupra.

Gugluf cu frisca si tuica recomandata de Simona.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua lamaie margarina zahar frisca lichida zahar pudra mac tuica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1918 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032740 (s)