News Flash:

Greselile pe care sa nu lemai repeti data viitoare cand vei gati varza

9 Aprilie 2018
4685 Vizualizari | 0 Comentarii

Varza este una dintre cele mai versatile legume, dar care, de cele mai multe ori, nu este folosita la adevaratul ei potential.

Fierberea nu e singura metoda de preparare

In cultura gastronomica romaneasca varza este de cele mai multe ori calita sau fiarta. Numai ca exista si alte variante, care nu numai ca sunt delicioase, dar nici nu lasa mirosuri in bucatarie. Varza poate fi coapta sau pusa pe gratar. Nu trebuie decat sa o taie in felii. Sa o asezonezi si ai terminat treaba.

Salata de varza cruda este buna in orice anotimp. Poti folosi atat varza rosie, cat si alba pe care sa le asezonezi cu sare, piper, ulei si otet.

Nu alegi soiul potrivit

Nu toate soiurile de varza sunt la fel, iar alegerea celui potrivit poate duce la un rezultat superior. Cel mai bogat soi este cel cu frunzele mai verzi si poate fi folosit pentru toate preparatele. Varza rosie este bine sa fie consumata cruda, dar daca vrei totusi sa o supui unui tratament termic este bine sa adaugi si niste zeama de lamaie pentru a o ajuta sa isi pastreze culoarea.

Nu pui sare cand trebuie

Daca faci salata este bine sa pui sare inainte de a ameteca varza cu restul ingredientelor. Poti lasa sa treaca si o ora pana cand adaugi si altceva in salata. In cazul tratamentului termic, sarea se pune in timpul procesului de gatire, la inceputul acestuia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015040 (s)