News Flash:

Greseala pe care o faci cand prepari salata de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salata pufoasa

13 Septembrie 2018
564 Vizualizari | 0 Comentarii

Iti place sa iti petreci timpul liber in bucatarie. Gatesti cu drag pentru cei apropiati de cate ori ai ocazia nu iti creste inima de bucurie cat familia iti lauda preparatele. Daca si tie iti place sa faci salata de vinete, iar copiii si restul membrilor familiei adora acest preparat, trebuie sa stii ca avem cateva trucuri pentru tine care te vor face regina bucatariei. Mai ales ca acest preparat este un aperitiv perfect pentru zilele calduroase de vara!

Salata ta de vinete va fi una extrem de delicioasa, pufoasa si fina! Trebuie doar sa stii ca secretul sta in doua etape importante: cum coci vinetele, si apoi ce trebuie sa faci ca salata sa fie moale si pufoasa.

Care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand prepari salata de vinete si ce trebuie sa faci pentru o salata de vinete pufoasa si extrem de delicioasa.

  • Alege vinetele cu grija! Se aleg vinete coapte bine, de culoare aproape neagra. Ideal este ca acestea sa fie de marime mijlocie, pufoase si lucioase
  • Daca stai la casa si poti sa iti coci vinetele deasupra unui gratar din gradina, este foarte bune. Asta deoarece vinetele coapte la flacara sunt mai gustoase decat cele pe care le-ai coace la o sursa de caldura fara flacara directa. Daca nu ai aceasta posibilitate, vinetele pot fi coapte in tava la cuptor sau pe o tabla subtire, direct pe ochiul aragazului.
  • Gustul amar al vinetelor poate fi evitat daca le lasi la stors suficient de mult timp. Daca poti sa le pregatesti de seara, cu atat mai bine!
  • Pentru ca miezul sa ramana cat mai deschis la culoare, vinetele se curata cat timp sunt fierbinti.
  • Vinetele trebuie batute bine de tot. Pentru asta este important sa folosesti un batator din lemn special conceput pentru a toca vinetele.
  • Atunci cand prepari maioneza aceasta sa fie facuta cu oua de casa. Pe langa ca sunt mai sanatoase, acestea le vo oferi un aspect mai placut.
  • Foloseste cu incredere mixerul. Acesta le va face pufoase si cremoase, fara sa lase in textura fibre sau samburi.
  • Pentru un gust deosebit in maioneza se poatre stoarce si putina zeama de lamaie. Tot zeama de lamaie se poate pune si atunci cand amestecam vinetele coapte in blender.
  • Maruntiti ceapa cat mai mic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1697 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014284 (s)