News Flash:

Greseala pe care o fac toate gospodinele atunci cand pregatesc placinta cu dovleac! Afla care e secretul

9 Decembrie 2016
4049 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta cu dovleac este un desert delicios si foarte apreciat, fiind preferat de multe persoane. Cu toate astea, gospodinele fac o anumita greseala atunci cand se apuca sa o pregateasca. Este vorba despre faptul ca placinta trebuie taiata in bucati inainte de a fi bagata la cuptor, nu dupa ce este gata. Iata reteta perfecta!

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
1 kg dovleac
100 ml ulei
6 linguri de zahar
2 linguri zahar pudra
50 ml apa
scortisoara dupa gust

Mod de preparare:

Se spala si se curata de coaja dovleacul. Se taie in bucati potrivite care se rad pe razatoarea mare. Se amesteca cu zahar, scortisoara si se imparte in doua compozitia. Se da la o parte.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge cu putin ulei o tava sau se pune hartie de copt. Se pune o foaie pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt umezita si se unge cu ulei. Folositi o pensula de bucatarie sau o lingura. Se stropeste foaia cu putina apa si se asaza cea de-a doua foaie. La fel, stropiti cu ulei si putina apa. Procedati la fel si pentru urmatoarele doua foi, dupa care adaugati jumatate din cantitatea de dovleac ras. Uniformizati. Se aseaza un alt rand de foi. Prima foaie care vine pusa peste umplutura se stropeste doar cu ulei nu si cu apa, pentru ca umplutura e destul de zemoasa (de la zahar). Urmeaza apoi celelalte foi, in acelasi mod, stropite fiecare cu ulei si apa. Se intinde cealalta jumatate de umplutura si se acopera cu ultimele foi, unse si stropite, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei si se presara cu zahar pudra. Se taie apoi placinta cu un cutit bine ascutit in cuburi, asa cruda cum e, si se pune in cuptor, pe gratarul din mijloc. Se lasa 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Cand se scoate, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa stea cam 10 minute. Se stropeste apoi cu apa rece si se tine acoperita pana se raceste complet.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dovleac zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017354 (s)