News Flash:

Gogosi "urechi de elefant"

22 Ianuarie 2015
3917 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 lingurita extract pur de vanilie
2 oua la temperatura camerei
cca 50 ml apa
cca 75 ml lapte integral
1 linguri unt
1/2 lingurita sare
2 lingurite si un sfert de drojdie uscata
cca 50 gr zahar
cca 600 gr faina alba + 2 linguri

Pentru aroma:
230 gr zahar
2 lingurite scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
4 linguri unt topit

Mod de preparare:

Mixeaza 450 gr faina cu zahar, sare si drojdie. Pune pe foc untul si laptele si amesteca pana cand untul s-a topit de tot. Apoi ia-l de pe foc, pune apa si vanilia si lasa compozitia sa se raceasca 5 minute.
Toarna compozitia cu lapte peste ingredientele uscate de mai sus si omogenizeaza. Adauga dupa aceea ouale si restul de faina. Framanta aluatul, pune-l intr-un vas gresat si tine-l la temperatura camerei in jur de 30-45 de minute.

Aroma:
Intre timp, mixeaza zaharul cu scortisoara si nucsoara. Lasa deoparte.

Odata ce aluatul si-a dublat volumul, pune-l pe o suprafata pe care ai presat faina in prealabil, unge-l cu unt topit si adauga compozitia cu zahar. Omogenizeaza. Trece cu sucitorul de cateva ori peste el, apoi decupeaza diverse forme si pune-le intr-o tava gresata. La final baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius. Prajitura este gata in 30-35 de minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogosi aluat gogosi retete usoare prajituri retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1659 (s) | 37 queries | Mysql time :0.029440 (s)