News Flash:

Gogosi super-extra pufoase si gustoase - FOTO

10 Ianuarie 2012
5507 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina
6 galbenusuri
500 ml lapte batut sau sana
un pumn de zahar tos
35 gr drojdie proaspata
o lingura lapte dulce
un praf de sare
arome (ghimbir, cuisoare, coaja de lamaie)
50 gr unt sau untura

Mod de preparare:

Se cerne si se asaza intr-un castron incapator. Se presara peste ea zaharul si aromele. Se bat galbenusurile cu sarea intr-un castron si se toarna in faina, se face o maia utilizand drojdia, lingura de lapte dulce, caldut si o lingurita de zahar. Se toarna maiaua si laptele batut peste faina si se framanta un aluat pana ce s-au incorporat toate ingredientele. Dupa aceea se incalzeste un pic untul sau untura si se framanta aluatul din nou turnand cate putin unt peste el.
Se lasa aluatul sa creasca timp de o ora, apoi se infaineaza bine aluatul de lucru si se intinde o foaie cu o grosime de cativa cm, se taie gogosi cu un pahar trecut prin faina si se mai lasa la crescut inca 15 minute. Se prajesc in ulei incins.
Acest desert gustos este recomandata de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Gogosi_super-extra_pufoase_si_gustoase1
faina galbenusuri lapte batut sana zahar tos drojdie lapte dulce sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1875 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012059 (s)