News Flash:

Gogosi foarte fragede

25 Martie 2011
1882 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
gogosi
Timp de preparare: 2 ore si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 500 g de faina 120 g de unt sau margarina 40 g de drojdie proasp?t? 1 lingur? de zahar 1 linguri?? de rom 1 vârf de linguri?? de sare coaja rasa de lamaie 5 galbenusuri 350 ml de lapte zahar pudra zahar vanilat Mod de preparare:
Se cerne f?ina. Se freac? drojdia cu zah?rul, se pune pu?in lapte c?ldu? ?i f?in? ?i se las? la crescut. G?lbenu?urile se pun cu sarea ?i se bat cu o furculi??. Se adaug? romul ?i laptele r?mas, treptat. Untul moale se pune peste fain?, se pune coaja de l?mâie ?i se toarn? laptele amestecat cu g?lbenu?urile. Se amestec? toate, apoi se pune ?i drojdia. Se fr?mânt? bine vreo 10 minute. Se las? la crescut pâna î?i dubleaz? volumul. Se întinde o foaie cam de 2 cm grosime. Cu paharul muiat în f?in? se taie rondele. Eu am folosit un pahar de ap?, se poate ?i de vin dac? le dori?i mai mici. Aluatul dintre gogo?i se întinde din nou ?i se taie. Din ultimul fac ni?te cornuri. Se las? 29 de minute sa creasc? acoperite cu o cârp? curat?. Se coc în ulei fierbinte. Este foarte practic? metoda cu o tigaie de ochiuri, eu nu am a?a ceva.E mai econom? pentru c? uleiul într? în adâncituri ?i se permite astfel cre?terea pl?cintelor ca ?i când ar fi mai mult ulei.
Se pune o crati?? pe o tabl? ?i se înfierbânta uleiul. Se verific? dac? e încins bine cu o bucat? de aluat care trebuie s? se ridice la suprafa?? imediat.Dac? aluatul cade la fund, se mai înfierbânt?. Gogo?ile se pun cu partea de deasupra în jos în gr?sime. Se pune un capac, se las? cam 3 minute, se întorc pe partea cealalt? ?i nu se mai pune capac. Se scot cu o spumier?, se las? s? se scurga, apoi se pun pe hârtie absorbant?. Se mai completeaz? uleiul dac? scade ?i se înfierbânt? iar. Gogo?ile vor fi goale în?untru, cine dore?te le poate umple cu crem? de vanilie sau de alt tip. Se pudreaza cu zah?r pudr? amestecat cu zah?r vanilat. Se pot mânca atât calde, cât ?i reci. Uleiul de copt se arunc?.  Ies cam 24 de gogo?i, cum le-am t?iat eu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drojdie faina unt branza sarata zahar rom zahar pudra sare lamaie lapte
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013962 (s)