News Flash:

Gogosi cu portocala

15 Martie 2013
1921 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina
50 g drojdie proaspata
coaja de portocala
coaja de lamaie
1 esenta de rom
500 ml lapte dulce
2 oua
200 g zahar
1 ceasca ulei

Mod de preparare:


Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca (trebuie sa fie caldut), apoi se adauga drojdia.
Intr-un bol se pune faina, coaja de lamaie si portocala, cele 2 oua si esenta de rom. Am inceput sa amestec usor, adaugand laptele caldut, iar la final am incorporat cescuta de ulei. Am framantat bine, "batand" bine aluatul, la fel ca la cozonac, ptr cca 15-20 minute. Am lasat la crescut o ora.
Aluatul l-am impartit in bilute potrivite, cat mingea de ping-pong, pe care le-am mai lasat la crescut cca 15 minute. Am format gogosile si le-am prajit in ulei din abundenta.
La final se pudreaza cu putin zahar.

Gogosi cu portocala recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina drojdie proaspata lapte dulce oua zahar ulei bol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1883 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031665 (s)