News Flash:

Gogosi cu gem de capsuni

23 Martie 2012
3947 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6549 RON (+0.0008)
USD: 4.0128 RON (+0.0096)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Gogosi cu gem de capsuni
Ingrediente:

250 g faina Manitoba
360 g faina 00
250 g cartofi fierti
60 g unt
70 g zahar
1 lamaie
2 oua
25 g drojdie proaspata
100 g lapte la temperatura camerei
ulei
un picut de sare

Pentru decorat:


gem de capsuni
zahar vanilat


Mod de preparare:

Intr-un castron punem laptele, drojdia, o lingura de faina si o lingurita de zahar, amestecam bine pina se dizolva drojdia si lasam la fermentat timp de 15 minute.
Cernem cele doua tipuri de faina (cred ca merge doar cu faina de aceeasi calitate), lasam deoparte 60 de g de faina iar restul o punem in vasul robotului. Adaugam cartofii curatati dar inca calduti, dati prin masina de tocat carne, eu am un instrument special pentru cartofii fierti, adaugam maiaua (dupa cele 15 minute), coaja rasa de la lamiie, ouale, untul moale pe care l-am topit in MO apoi l-am lasat la racit, laptele, iar dupa ce am amestecat bine ingredientele, adaugam un pic de sare si continuam framintarea, circa 15 minute. Daca vedem ca aluatul e prea tare, mai adaugam un pic de apa, atentie nu prea multa, depinde de faina. Vom obtine un aluat moale, acoperim cu o folie vasul cu aluatul, lasam la dospit timp de 90 de minute, bineinteles la loc caldut si ferit de curentii de aer. Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata, adaugam cele 60 de g de faina pe care le-am lasat deoparte cind am cernut faina si framintam din nou, formam mingiute de circa 60 de g iar cu ajutorul sucitorului intindem un pic aluatul, dupa care facem o gropita in mijlocul gogosii. si lasam din nou la dospit timp de 20 de minute.
Infierbintam uleiul, nu va zgirciti, altfel daca puneti putin ulei in tigaia de prajit veti obtine turte in ulei, nu gogosi, luam cite o gogoasa si apasam din nou pe gropita din mijloc, le prajim pe ambele parti pina vom vedea ca au crescut frumos si s-au colorat. Le asezam pe hirtie absorbanta, umplem gropita cu gem de capsuni.
Gogosi cu gem de capsuni pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina manitoba faina 00 cartofi unt zahar lamaie oua drojdie lapte ulei
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1879 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028350 (s)