News Flash:

Gogosi cu dovleac si ghimbir

15 Octombrie 2014
2122 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 cana piure de dovleac
2 cani faina
1/2 cana zahar
2 linguri unt moale
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite de praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita ghimbir
1/2 lingurita esenta vanilie
1/8 lingurita nucsoara
1/3 cana lapte batut
1 ou
1 galbenus
1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Freaca untul cu zaharul intr-un bol. Adauga praful de copt, sarea, scortisoara, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul si nucsoara. Incorporeaza oul, galbenusul, dovleacul si vanilia. Adauga faina si amestec-o usor, cu o lingura de lemn. Acopera bolul si lasa aluatul doua ore, sa se "odihneasca". Formeaza apoi gogosile, rotunde, plate sau cu gaura in mijloc, dupa preferinta, si prajeste-le in baie de ulei incins. Scoate-le pe un servetel de hartie si, cand s-au mai racit putin, tavaleste-le printr-un amestec de zahar brun cu scortisoara.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogosi gogosi dovleac gogosi ghimbir aluat gogosi prajituri retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027143 (s)