News Flash:

Gogosi cu coaja de lamaie

25 Octombrie 2013
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 ml lapte
1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut
2 oua
1 cub drojdie proaspata
1/2 pachet unt
un praf de sare
faina cat cuprinde
coaja de lamaie

Mod de preparare:

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare. Se face o gropita in mijloc. Laptele se incalzeste. Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte. Intr-un castron se bat ouale, se adauga iaurtul, untul topit, coaja de lamaie si se pune restul de lapte. Se adauga aceasta compozitie lichida in faina. Se mesteca pana iese un aluat tare. Daca trebuie se mai adauga faina. Se lasa la crescut pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Cand a crescut suficient se intinde din aluat cu sucitorul si se taie diferite forme. Se prajesc in ulei incins. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024706 (s)