News Flash:

Gogosele cu smantana - Cum le facea bunica de la tara - Amintiri din copilarie

3 Mai 2017
22418 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina
1 cana de smantana
sare
drojdie cat o nuca
4 oua
1 cana ulei
200 g zahar
esente dupa gust

Mod de preparare:

Se cerne faina si se lasa intr-un castron adanc.
Se freaca, spuma ouale intregi cu zaharul, se adauga smantana, sare si drojdia frecata cu o lingurita de zahar pana cand devine fluida.
Acest amestec se pune peste faina, se framanta un sfert de ora un aluat potrivit, adaugand treptat uleiul si aromele.

Citeste si Am facut aseara un lighean si le-am terminat dintr-un foc - Cea mai simpla reteta de gogosele pufoase

Se lasa aluatul sa creasca o ora la cald. Se intinde o foaie din aluat si se taie diferite forme geometrice, care se vor rumeni in ulei incins pe ambele parti.
Se scot pe un platou in care am pus hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gogosi smantana retete gogosi aluat gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022651 (s)