News Flash:

Gogosele cu Nutella

23 Iunie 2016
2493 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru gogosele:
2 pachetele de drojdie proaspata
cateva linguri de apa calduta
150 ml lapte caldut
5 linguri unt nesarat, la temperatura camerei
cca 75 gr zahar granulat
1 galbenus la temperatura camerei
3/4 lingurita sare
690 gr faina + cca 80 gr separat
100 gr Nutella
cca 200 ml ulei pentru prajit

Pentru topping:
200 gr zahar granulat
1 lingura scortisoara

Mod de preparare:

1. Amesteca apa calda cu drojdia. Lasa deoparte vreo 5 minute, ca sa se dizolve complet.
2. In alt bol amesteca laptele si untul. Mixeaza pana cand untul s-a dizolvat de tot.
3. Adauga zaharul granulat, galbenusul, sarea, 690 gr de faina si mixul cu drojdie.
4. Pune aluatul obtinut intr-un bol uns cu putin ulei, acopera-l si lasa-l sa-si dubleze ori chiar tripleze volumul (nu e necesar mai mult de o ora).
5. Pune aluatul apoi pe masa infainata (cu restul de faina pastrat) si trece cu sucitorul peste el de cateva ori ca sa obtii o foaie potrivita ca grosime.
6. Decupeaza cercuri de aceeasi dimensiune, folosind o forma sau un pahar.
7. Pune cate putina Nutella pe foile de aluat decupate, dar numai pe jumatate dintre ele. Acopera cu restul, sigileaza bine marginile si prajeste-le in ulei incins.
Serveste-le cu zahar amestecat cu scortisoara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gogosele nutella reteta gogosele aluat gogosele gogosi umplute
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1683 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018154 (s)