News Flash:

Gnudi: Gnocchi cu ricotta si spanac

21 Decembrie 2011
1771 Vizualizari | 0 Comentarii
Gnocchi cu ricotta si spanac
Ingrediente:

 500 g spanac
 o cutie ricotta (200 g)
 1 cana parmezan ras + inca putin pentru garnisit
 2 oua
 1 cana gris (sau si mai putin)
 1 ceapa
 2 catei usturoi
 1 cutie rosii cubulete
 cateva frunze de busuioc
 ulei de masline
 piper
 sare

Mod de preparare:

Dezgheata spanacul si scurge-l foarte bine. Poti face acest lucru ori sotandu-l pana se evapora apa sau punandu-l intr-o sita deasa si apasand bine. Amesteca spanacul (racit daca l-ai sotat) cu ricotta, apoi adauga ouale pe rand, incorporandu-le bine.

Pune o oala plina cu apa sarata la fiert. Cand apa a dat in clocot, redu focul la minimum. Adauga parmezanul ras la spanac, apoi grisul, putin cate putin, pana obtii consistenta unei compozitii de galusti. Modeleaza gnudi cu doua lingurite si arunca-i in apa fierbinte. Daca se descompune, le mai trebuie gris; daca sta fermi si se ridica la suprafata in 20-30 secunde, e perfect.

Pescuieste gnudi care se ridica la suprafata cu o sita si pune-i pe o farfurie intinsa la curs.

Pentru sosul de rosii, toaca ceapa si usturoiul marunt. Caleste ceapa in putin ulei de masline 2-3 minute, apoi usturoiul pentru 1 minut si adauga in final rosiile. Lasa sosul sa fiarba la foc mic 10 minute. Chiar inainte de a servi, adauga frunze de busuioc tocate marunt in sos.

Serveste gnudi insotiti de o portie generoasa de sos de rosii si putin parmezan presarat deasupra.

sursa reteta si fotografie: Gnudi: Gnocchi cu ricotta si spanac
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

spanac ricotta parmezan oua gris ceapa usturoi rosii piper sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1008 viz    0 com
1832 viz    0 com
1209 viz    0 com
2094 viz    0 com
1996 viz    0 com
1024 viz    0 com
4345 viz    0 com
2202 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1632 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027707 (s)