News Flash:

Gnocchi Romani

28 Aprilie 2011
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
Gnocchi Romani
Ingrediente: pentru 5-6 portii: - 1 litru lapte - 250 gr. gris - 100 gr. unt - 50 gr. parmezan ras - 30-40 gr. cascaval ras sau alt tip de branza ca gruviera, ementaler, etc. - sare Preparare: Se pune laptele cu putina sare si 50 gr unt, pe foc sa fiarba. Inainte sa inceapa fierberea, focul il facem mic si incorporam, putin cate putin dar incontinu, tot grisul, amestecand mereu cu un tel. Cand compozitia s-a intarit (aproape imediat), incepem sa amestecam cu o lingura de lemn, timp de 20-25 minute... la foc mic, asa incat sa nu se lipeasca de cratita si sa ia gust de afumat. Dam deoparte cratita si adugam 2 linguri de parmezan ras, amestecam bine. Pe o tava (uda), intindem grisul fiert si cald, cu ajutorul unui cutit mai lat. Acesta il udam des, cand facem aceasta operatie, asa nivelam mai bine grisul. Grisul il intindem pe toata suprafata tavii, de grosime intre 1/2 si 1 cm. Lasam sa se raceasca iar apoi taiem discuri cu un pahar (diametru maxim 5-6 cm), pe toata suprafata, formand gnocchi. Luam o tava, ungem putin cu unt si punem toate marginile ramase, de la taierea discurilor. Topim restul de 50 gr. unt, punem o parte deasupra marginilor de gris, presaram parmezan, cat dorim. Deasupra asezam discurile, turnam restul de unt topit si presaram cu parmezan si cascaval. Pentru cantitatea cascaval sau alta branza folosita, decideti voi cat sa puneti, in functie de gustul vostru. Se pune in cuptor, la foc potrivit, circa 1/2 ora, sau pana cand face deasupra o crusta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se servesc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

untura paste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1575 viz    0 com
3218 viz    0 com
1257 viz    0 com
7479 viz    0 com
1095 viz    0 com
7391 viz    0 com
1222 viz    0 com
921 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019797 (s)