News Flash:

Genul de tocanita cu smantana, in care vrei sa inmoi un colt de paine si sa mananci absolut totul - Ardei copti cu smantana

26 Septembrie 2017
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
Ardeii copti in sos de smantana sunt o mancare foarte gustoasa, de vara, dar pe care o putem pregati chiar si iarna, daca punem ardei copti la congelator. Daca faceti si o mamaliguta alaturi vor fi si mai gustosi!

Ingrediente:


2 kg ardei capia
400 ml smantana
1 ceapa
4-5 linguri ulei
100 ml apa
1 lingura faina (optional)
1 legatura patrunjel
sare
piper

Citeste si In stil traditional romanesc - Ardei copti in marinada fara otet - Toate gospodinele trebuie sa incerce reteta

Mod de preparare:


Alegem ardei capia rosii si carnosi pe care ii vom coace. Ardeii copti ii punem intr-un vas, ii presaram cu sare si punem un capac deasupra. Ii lasam astfel 15 minute apoi ii curatam de pielita. Curatam ardeii  de cotoare si seminte si ii taiem fasii. Calim ceapa in uleiul incins, doar atat cat sa se inmoaie, apoi adaugam ardeii copti si apa si ii lasam sa fiarba cateva minute, cat sa se mai inmoaie putin ardeii.
Adaugam smantana, sarea si piperul si dam in doua, trei clocote. La final, daca vi se pare ca sosul este prea subtire desfaceti faina in cateva linguri de apa si adaugati in sos, amestecand continuu pana cand acesta se va ingrosa usor. Aceasta etapa este optionala. Dam deoparte si adaugam patrunjel verde tocat marunt. Este foarte buna cu mamaliguta, dar si cu carne.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

citeste si mamaliguta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1663 (s) | 35 queries | Mysql time :0.025097 (s)