News Flash:

Gem picant de fructe

29 August 2012
2555 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1,3 kg prune
1,3 kg mere
900 g pere
2 kg zahar
1 lamaie
1 baton scortisoara
ghimbir (cam 2 cm)
100 g nuca

Mod de preparare:

Curata de coaja fructele spalate si indeparteaza samburii. Pastreaza intr-un saculet de panza semintele de mar. Feliaza merele si perele si pune-le intr-o cratita impreuna cu jumatatile de prune. Toarna apa cat sa acopere stratul de fructe, pune saculetul cu seminte peste si lasa la foc mic pana cand se inmoaie totul, aproximativ 45 de minute.
Ia cratita de pe foc, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva. Pune batonul de scortisoara si pe cel de vanilie, ghimbirul, coaja si sucul de la lamaie si nuca zdrobita.
Pune din nou pe foc si mai lasa 30 de minute de la primul clocot. Ia cu lingurita din compozitia fierbinte si pune-o pe o farfurie. Daca in cateva secunde se formeaza o pojghita deasupra, sigur este numai bun de pus in borcane. Daca nu, mai lasa pe foc, amestecand mereu.
Scoate radacina de ghimbir, batoanele de vanilie si scortisoara si toarna gemul ramas in borcane sterilizate. Inchide-le ermetic si lasa sa se raceasca in tihna, de preferat acoperite cu o patura.

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prune mere pere zahar lamaie scortisoara ghimbir nuca ermetic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2255 viz    0 com
3320 viz    2 com
2691 viz    0 com
2176 viz    0 com
3163 viz    0 com
2273 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013498 (s)