News Flash:

Gem de smochine cu scortisoara

4 Octombrie 2013
1744 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg de smochine coapte
500 g zahar pudra
seminte de vanilie
scortisoara
1 lamaie

Mod de preparare:

Amesteca smochinele cu zaharul pudra, semintele de vanilie, scortisoara si sucul de la lamaie intr-un castron mare si lasa-le acoperite peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, transfera-le intr-o cratita mare si lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand se dizolva zaharul. Dupa aceea, da focul mai tare si lasa gemul sa fiarba 45 de minute pana cand se ingroasa si devine lipicios. Scoate semintele de vanilie din gem si pune-l apoi in borcane sterilizate.
Gemul de smochine se serveste la temperatura camerei cu paine prajita sau biscuiti.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1868 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035310 (s)