News Flash:

Gem de gutui si pere

31 Ianuarie 2012
5441 Vizualizari | 0 Comentarii
Gem de gutui si pere
Ingrediente:

5-6 gutui mari
4-5 pere
500 g zahar
1 lamaie

Mod de preparare:

Curata gutuile si perele de coaja, apoi scoate-le samburii. Trece fructele prin sita mare a razatoarei, apoi pune totul la fiert Intr-o oala cu fund gros, impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Fierbe fructele 2-3 ore la foc mic, amestecand la fiecare 10 minute, pana compozitia se ingroasa.

Toarna gemul in borcane spalate In prealabil, sigileaza-le si pune-le intr-o oala, acoperite cu apa pana sub capac. Pune oala cu borcane la fiert aproximativ 30 minute, avand grija ca borcanele sa nu se atinga si completand cu apa daca mai scade. Au iesit vreo 4-5 borcane, care s-au consumat tare repede.
sursa reteta si fotografie: Gem de gutui si pere
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gutui pere zahar lamaie oala borcane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3080 viz    0 com
3395 viz    0 com
1958 viz    0 com
3228 viz    0 com
4422 viz    0 com
6302 viz    0 com
3943 viz    0 com
9524 viz    0 com
2799 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1974 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029984 (s)