News Flash:

Gatesti cu vin? Iata ce e bine sa stii!

13 August 2013
1600 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinul este un ingredient secret in prepararea multor mancaruri cu carne sau deserturi. Ofera o savoare deosebita sau o nota de personalitate pe care nu o poate da orice condiment sau mirodenie, insa doar daca este folosit corespunzator si... cu masura! Iata cateva dintre cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respecti atunci cand gatesti cu vin, astfel incat sa te bucuri, la sfarsit, de un preparat absolut delicios!

1. Gateste cu vinul pe care ti-ar placea sa il bei
Multe persoane sunt tentate sa foloseasca la gatit un vin de o calitate inferioara, care sta de foarte mult timp in camara, intrucat nu este tocmai pe gustul lor.
Daca nu iti place un sortiment de vin, crezi ca vei aprecia mai mult aroma lui in mancaruri? Specialistii sunt de parere ca nu! Chiar daca se amesteca cu alte ingrediente ale retetei, savoarea vinului este singura care se pastreaza dupa fierbere, iar daca nu esti mare fan al acelui gust, este foarte posibil sa nu apreciezi nici preparatul pe care-l gatesti cu el. Pune in mancaruri doar vinul tau pe care stii ca l-ai bea!

2. Alege intotdeauna vinul potrivit
Ingredientele pe care le folosesti la gatit trebuie asortate cu anumite tipuri de vin. Nu poti folosi un sortiment de vin pentru toate felurile de carne sau deserturi. Iata ce vinuri se potrivesc cel mai bine la gatirea principalelor categorii de carne:

Vin rosu sec - carne rosie
Vin alb dulce - deserturi
Vin alb sec - peste, carne de pasare, fructe de mare

3. Nu exagera cu vinul in mancare
Nu incerca sa innobilezi preparatul intr-o caldare de vin, intrucat acesta are o aroma foarte puternica, care-si face simtita prezenta chiar si dupa adaugarea a doar cateva picaturi sau a unui pahar. Importanta nu este cantitatea, ci, ca in multe alte cazuri, calitatea.

In cazul in care "scapi" in mancare mai mult vin decat ar trebui, este posibil ca aroma lui sa eclipseze celelalte condimente si ingrediente, sa nu mai ai parte de un mix de arome, asa cum planuiai si sa simti, in final, doar gustul pregnant al vinului.

4. Adauga vinul din timp in mancare
Nu astepta pana spre finalul timpului de gatire a preparatului pentru a adauga vinul. Permite-i sa fiarba si sa se amestece cu celelalte arome, inca din timpul prepararii. Vei atenua un pic aroma puternica a vinului, dar vei pastra savoarea unica pe care o ofera preparatului.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ingredient secret
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1932 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024346 (s)