News Flash:

Gateste un delicios tort cu mousse de portocale

2 Februarie 2012
3037 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu mousse de portocale
Ingrediente:

Pentru un blat de cca 22 cm:

    3 oua la temperatura camerei
       un pachetel zahar vanilat
     120 g zahar
    citeva picaturi esenta lamaie sau coaja rasa de lamaie
    75 g faina
    50 g amidon alimentar
    8 g praf de copt
     50 g unt
    un pic de sare
   
    Pentru crema de portocale:
   
        400 g suc de portocale
          2 linguri de faina
        150 g zahar
        60 g unt
        1 lingura de amidon alimentar

Pentru frosting de portocale:

    200 ml frisca lichida
    50 g zahar
    80 g branza philadelphia
        coaja de la portocale
   
    Mod de preparare:
   
    Blat:

Prima data batem cu 3 linguri de apa clocotita ouale, dupa care punem sare, zahar vanilat, 80 de g de zahar si picaturile de esenta de lamiie si mixam pina vom obtine o crema spumoasa si deschisa la culoare.
Separat mixam albusurile impreuna cu zaharul ramas (40 g) pina vom obtine o compozitie gen bezea. Rasturnam albusurile peste compozitia cu galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecam de jos in sus pina se incorporeaza bine.
Cernem faina impreuna cu amidonul si praful de copt si cernem cite un pic peste compozitie, continuind sa amestecam cu lingura tot cu miscari de jos in sus, pina terminam de incorporat toate ingredientele (deci faina o adaugam treptat ca sa nu avem cocoloase).
La sfirsit adaugam untul topit dar care intre timp sa racit si continuam sa amestecam delicat de jos in sus cu lingura din dotare.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade, ungem o forma cu unt si tapetam cu faina (eu am preferat sa pun hirtie de copt uda si scuturata de apa, pentru ca forma mea e detasabila si nu am vrut sa risc sa iasa compozitia din ea.
Bagam tava in cuptorul preincalzit si lasam timp de 20 de minute, depinde foarte mult de cuptor.

Crema de portocale:


Intr-o craticioara punem faina, amidonul si zaharul, apoi adaugam cite un pic din sucul de portocale (atentie, suc proaspat facut in casa), amestecam cu o lingura de lemn, iar din cand in cand adaugam din nou suc, nu foarte mult pentru ca se formeaza cocolose si nu adaugam altul decit cind vedem ca ingredientele sint bine incorporate. Punem pe foc mijlociu si amestecam mereu ca sa nu se lipeasca, vom vedea ca incepe sa se ingroase ca la crema de vanilie. Cind consistenta cremei e pe gustul nostru, inchidem aragazul si adaugam untul, amestecind in continuu pina acesta se dizolva si este incorporat bine. Lasam la racit. Rezulta o crema delicioasa si un pic gelatinoasa (desi nu avea gelatina in compozitie)

Taiem blatul in trei. Punem rimul cerc din blat in platoul pe care-l asamblam, bineinteles ca intii punem fisii dintr-o coala de hirtie ca sa nu se murdareasca platoul, stropim cu un pic de suc de portocale (adica insiropam blatul), punem crema cata vrem. La final punem crema si pe margini, cu ajutorul seringii pentru dulciuri, facem dungulite deasupra tortului

Frosting de portocale

Frisca impreuna cu cojile de portocale le punem pe foc si le fierbem citeva secunde, apoi lasam la racit (acoperim cu o folie) si le punem in frigider timp de o ora. Scoatem din frigider, strecuram frisca adaugam philadelphia si zaharul si mixam bine pina se ingroasa compozitia.

Facem alte dungulite si am pus crema si pe margini.

Tort cu crema de portocale pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua zahar vanilat zahar esenta lamaie faina amidon alimentar unt sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1651 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012432 (s)